Ons bedrijf

Dothée S.A. is een Belgisch familiebedrijf dat verven en coatings produceert en gevestigd is in Assesse, 40 minuten ten zuiden van Brussel.

RD COATINGS is het assortiment technische producten dat uitsluitend is samengesteld uit hoogwaardige coatings op waterbasis die voornamelijk worden gebruikt voor ANTI-CORROSIE, BETONBESCHERMING en WATERDICHTING.


Ons DNA is het aanbieden van producten met een hoge toegevoegde waarde en duurzame ondersteuning aan onze klanten.

Onderzoek & ontwikkeling

Onderzoek en ontwikkeling vormen de kern van ons bedrijf. We hebben een team dat zich toelegt op het vinden van innovatieve en efficiënte oplossingen, waardoor we kunnen reageren zowel op de meest voorkomende als op de meest complexe verzoeken.

Krachtige tools

Flexibiliteit staat bij ons centraal. Of het nu gaat om enkele kilo's of meerdere tonnen, dankzij moderne productietools staan onze productie- en logistieke afdelingen paraat om zeer snel op uw wensen te reageren.

Klantendienst

Een zeer toegankelijk team, beschikbaar en tot uw beschikking om u te begeleiden en te adviseren over de beste oplossingen. Technische ondersteuning die u ter plaatse bijstaat en de link legt met research & development om tot de best passende oplossing te komen.

Onze geschiedenis

Ons verhaal begint in 1946 aan de oevers van de Maas in Jambes, wanneer de familie Dothée besluit de productie van industriële verven te starten die nodig zijn voor de wederopbouw van de tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoeste infrastructuur.

Al meer dan vijftig jaar is de Dothée-fabriek een bevoorrechte leverancier van grote aannemers zoals spoorwegen, het ministerie van Openbare Werken, infrastructuur, enz.

Dothée was aanvankelijk voornamelijk gespecialiseerd in roestwerende verven, wegmarkeringen en vloerbedekking voor sportvelden.

In 2000 werd een nieuwe pagina omgeslagen met de overname van het bedrijf door Dr Philippe Rondou, een specialist in industriële verven en in het bijzonder die in waterige fase.

Onder impuls van Dr. Rondou werd in 2004 een nieuwe fabriek gebouwd in Assesse. Deze is uitgerust met moderne productietools waarbij de R&D-capaciteiten worden vergroot en een echte internationale expansie van het bedrijf wordt opgestart.

RD-coatings

Voortbouwend op het specialiseren in watergedragen industriële coatings, werd het productgamma van RD Coatings gecreëerd om technische oplossingen aan te bieden, uitsluitend op waterbasis, voor het conserveren en het onderhoud van industriële, commerciële en residentiële gebouwen, infrastructuur en machines.

RD Coatings biedt innovatieve oplossingen voor ANTI-CORROSIE, BETONBESCHERMING en WATERDICHTING.

Een samenhangend en toegankelijk aanbod

Onze oplossingen zijn economisch en bieden veel voordelen voor alle bij het project betrokken partijen. Van de toepasser tot de klant, inclusief de bestekschrijvers.

- Een eenvoudig en begrijpelijk assortiment, beperkt in aantal producten;

- Voornamelijk 1-componentige producten, eenvoudig in gebruik, waardoor de kans op fouten wordt beperkt;

- Eenvoudige, efficiënte en snelle applicatiemethodes, resulterend in een aanzienlijke tijdsbesparing;

- Zeer hoge prestaties en duurzaamheid, gecertificeerd door externe laboratoria;

- Geen oplosmiddelen, minder gevaren en beter voor ons milieu, ecologisch verantwoord.

Superieur presterende producten en oplossingen

RRD Coatings heeft een internationale reputatie opgebouwd voor zijn zeer hoogwaardige watergedragen beschermende coatings die hun superieure prestaties hebben bewezen bij verschillende projecten over de hele wereld.

Het is vandaag duidelijk, zowel in extreem maritieme omgevingen als in  mildere binnenlandse gebieden, dat de producten van RD Coatings even betrouwbaar zijn als veel traditionele, oplosmiddelhoudende systemen, zoals zink-epoxy-polyurethaanverven.

Vele van onze systemen zijn getest en geaccrediteerd door externe laboratoria die deze prestaties kunnen aantonen, maar het zijn vooral de miljoenen vierkante meters beschermd oppervlak over de hele wereld die het bewijs hiervan leveren.

Steeds meer architecten, ontwerpers en projectmanagers maken graag gebruik van onze oplossingen die eenvoudiger te beheren, veiliger en beter voor het milieu zijn.

Een groeiend netwerk

Door voortdurende investeringen in R&D en productie van innovatieve producten en onze klantenondersteuning kan vandaag de dag meer dan 80% van de productie wereldwijd worden geëxporteerd.

RD Coatings-systemen zijn beschikbaar op de meeste continenten dankzij een groeiend netwerk van aannemers die expertise op hoog niveau en een uitstekende klantenservice kunnen aanbieden.

Een lokale voetafdruk

Ons bedrijf is zeer lokaal aanwezig en veel inwoners van Namen en zijn regio vertrouwen op Dothée-verven  om hun eigendom te renoveren en te onderhouden.

Onder ons merk Paint & Co produceren we ook hoogwaardige decoratieve verven voor woningen en bedrijven. Deze verven zijn verkrijgbaar in onze factory outlet in Erpent of op onze website gewijd aan dit decoratief gamma www.dothee-shop.be

We steunen ook de sport en het lokale erfgoed door verbonden te zijn met het Hockey Namur, een dynamisch en veelbelovend veldhockeyteam op nationaal niveau, en de vrijwilligersvereniging van Chemin de Fer du Bocq, die dankzij onze verven één van de meest pittoreske historische spoorlijnen in België is!

Nos valeurs

Flexibiliteit en ondersteuning

In de continuïteit van onze familiebedrijfsgeest, en omdat we weten wat het betekent om ter plaatse te werken, geconfronteerd te worden met de grillen en de vele facetten van een project, zijn we er trots op onze partners maximale ondersteuning te kunnen bieden. Het hele bedrijf staat achter onze klanten: productie - onderzoek en ontwikkeling - verkoopafdeling - technische afdeling.

Prestaties & kwaliteit

Onze uitdaging is om u de beste kwaliteit tegen de beste prijs te bieden. Hoge techniciteit, continue R&D, innovatieve grondstoffen en formuleringen van de nieuwste generatie. Onze producten zijn gemaakt om lang mee te gaan en uw goederen lang te bewaren.

Ecologische verantwoordelijkheid

We concentreren os volledig op het ontwikkelen van producten die gunstiger zijn voor ons milieu. We zijn ervan overtuigd dat de watergebaseerde technologie van RD Coatings kan concurreren met coatings op basis van oplosmiddelen, en we bewijzen het! Door producten op oplosmiddelbasis te vervangen door onze technologie, helpt u de CO2-uitstoot en alle bijbehorende risico's te verminderen.

"Brussels Airport gebruikt regelmatig en met succes beschermende en waterdichting coatings van RD Coatings (de-icing-installatie, tunnelwanden onder baan 25R, straatverlichting aan de luchtzijde en andere metalen constructies)".

WAT WE DOEN

Wij zijn fabrikanten van hoogwaardige watergedragen coatings. Wij bieden oplossingen voor de bescherming van de gebouwschil, metaalconstructies, industriële infrastructuur, vloeren, enz.

Onze specialiteiten zijn: anticorrosie, vloeibare waterdichting, betonbescherming en slijtvastheid.

Hoge mate van specialisatie

Voortdurende investeringen in R&D en onze regelmatige deelname aan onderzoeksprojecten buiten het bedrijf maken onze producten heel bijzonder. Meer dan 80% van onze productie wordt geëxporteerd over de hele wereld, zoals Japan, Verenigde Staten, Denemarken, Nederland, Zuid-Afrika, Polen.

Referenties over de hele wereld

Wolkenkrabbers in New York, bruggen in Denemarken, fabrieken in Japan, een afvalwaterzuiveringsinstallatie in Bulgarije, reservoirs in België. Onze coatings zijn ontwikkeld om toegepast te worden op diverse projecten en in verschillende omgevingen en klimaten!

100% waterverdunbare producten

Een compleet assortiment verven op waterbasis. Onze producten kunnen vaak verven op oplosmiddelbasis vervangen, waardoor onze klanten niet alleen de mogelijkheid hebben om milieuvriendelijkere producten, maar ook eenvoudigere en veiligere systemen te gebruiken!

Hoge efficiëntie en superieure productiviteit

Een productassortiment dat voornamelijk bestaat uit ééncomponentige en 100% watergedragen coatings zorgt voor eenvoudiger, sneller en competitiever projectbeheer. De hoge prestatiekenmerken van onze producten, gecombineerd met deze voordelen, zorgen voor een hogere productiviteit en dus concurrentievermogen van onze klanten.