Hoe gemakkelijk parkeerlijnen in uw bedrijf schilderen.

Organiseer en begrens de parkeerplaatsen in uw bedrijf met RD-Monofloor PU.

Een ééncomponentcoating op basis van acrylaat- en polyurethaanharsen die slijtvast en schuurbestendig is.
Een product op waterbasis, makkelijk te hanteren en niet ontvlambaar.
UV-bestendig en bijna reukloos.

De nodige producten

De probleemstelling

Voertuigen die verspreid geparkeerd staan? Te weinig ruimte?
U wilt waarschijnlijk de plaatsen in uw parkeerplaats reorganiseren!

RD Coatings biedt een voordelige, hoogwaardige oplossing die snel en eenvoudig aan te brengen is.De oplossing

RD-Monofloor PU + RD-Eco PowerClean

RD-Monofloor PU is een verf die speciaal is ontwikkeld voor vloeren die regelmatig aan slijtage onderhevig zijn. Bovendien biedt het bijzonder veel weerstand tegen UV-stralen en weersomstandigheden. RD-Monofloor PU is een ééncomponentverf op waterbasis die gemakkelijk met een borstel, roller of spuitpistool kan worden aangebracht.

Voor het aanbrengen wordt aanbevolen het oppervlak te reinigen met RD-Eco PowerClean, een krachtig biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel.

Aanbevolen hoeveelheid en dikte

RD-Monofloor PU :
0,2 l/m² en per laag gemiddeld (Canada/USA: +/- 200 p²/gallon). Het verbruik hangt af van de porositeit van het oppervlak. De totale dikte bereikt na twee lagen is +/- 170 µ ou 7 mils.

RD-Eco PowerClean :
In water 4-20% verdunnen, afhankelijk van de graad van vervuiling.

Omdat onze producten op waterbasis zijn, vermijdt u:

  • het risico van brand of explosie;
  • overlast in de buurt met ondraaglijke geuren tijdens en na het aanbrengen
  • uitstoot van schadelijke stoffen.

Zo respecteert u de natuur, de applicateur en uw directe omgeving!

RD-Monofloor PU maakt deel uit van de familie  - Single Coating System - ontwikkeld door RD Coatings en kan zowel als primer en als deklak gebruikt worden.
Deze producten bieden de mogelijkheid om specifieke problemen op te lossen met slechts één product. Het zijn gemakkelijkere, snellere en zeer betrouwbare oplossingen die op geen enkele manier aan kwaliteit afdoen!

Voorbereiding van het werk

Het weer

Als u buiten werkt, dient u niet met het werk te beginnen als er regen wordt voorspeld binnen 3 uur na het aanbrengen. Een minimum van 12°C / 54°F wordt aanbevolen voor comfortabele werkomstandigheden met een hogere productiviteit.

Zorg ervoor dat er geen condensatie op het oppervlak is voor en tijdens het aanbrengen, en de eerste uren na het drogen.

Zorg ervoor dat de ruimte binnen goed geventileerd en verwarmd wordt bij koud weer, en controleer de relatieve vochtigheid.

Milieuomstandigheden

Een minimum van 12° C / 54° F wordt aanbevolen voor veilige en comfortabele werkomstandigheden. De ondergrond moet op kamertemperatuur zijn en mag niet dauwen.

Voorbereiding van het oppervlak

In het algemeen moet het oppervlak altijd zuiver, droog, ontvet en vrij van alle losse verontreinigingen zijn.

Op een nieuwe betonvloer

Mechanisch schuren of stralen zijn de meest gebruikelijke methoden om het oppervlak voor te bereiden voordat een vloerverf wordt aangebracht. Door het oppervlak open te maken en te profileren, verhoogt u de mechanische hechting van de coating (hechting aan het oppervlak), en dus de levensduur ervan. Het zal ook alle sporen van kalkaanslag of resten van uithardingsmiddelen verwijderen. Als de afmetingen van de nieuwe dekvloer niet te groot zijn, kunt u het oppervlak ook voorbereiden met een oplossing van fosforzuur verdund met water. Op het oppervlak spuiten en 15 minuten laten staan. Daarna afspoelen met helder water.

Op een oude beton vloer, geverfd of niet

Een populaire en snelle manier om de vloer voor te bereiden is deze met een hogedrukreiniger met een druk van 200-250 bar / 2900-3600 psi - voorzien van een roterende sproeikop onder een hoek van nul graden te reinigen. Deze methode zal verontreinigingen en losse verf van het oppervlak verwijderen. Als u een zeer glanzende, harde coating moet overschilderen, zal het schuren van het oppervlak de hechting van het daaropvolgende systeem helpen verbeteren. Achtergebleven olie of vet moet worden verwijderd met zeep of RD-Eco PowerClean. Mos en schimmel kunnen worden verwijderd met geschikte reinigingsmiddelen. Overweeg het gebruik van gemakkelijk verkrijgbare en zeer doeltreffende biologisch afbreekbare oplossingen. Als er nog oliën, vetten en andere chemicaliën in de dekvloer vastzitten, raden wij aan te vacumstralen zoals voor een nieuwe dekvloer. Als de vloer eenmaal goed is voorbereid en schoongemaakt, repareert u de scheuren met cement of acrylaatkit, afhankelijk van de grootte van de scheuren.

Op een bitumineuze ondergrond

Reinig het bitumineuze oppervlak met een hogedrukreiniger om overtollige resten te verwijderen. RD-Eco PowerClean kan worden gebruikt, vooral als het oppervlak erg olieachtig of vettig is.

De uitrusting

RD-Monofloor PU wordt gewoonlijk aangebracht met een borstel, een kortharige rol of met een spuitpistool. Voor parkeerterreinen is het gebruik van een rol met een lange steel de gemakkelijkste en meest comfortabele manier, die bovendien zeer snel is.

Zie het productinformatieblad voor meer informatie over de specificaties van het gereedschap.

Applicatie van het systeem

Markeer de te schilderen zones met afplaktape. Kies de breedst mogelijke tape om overlappingen te voorkomen.

Als de ondergrond poreus is, kunt u RD-Monofloor PU verdunnen met maximaal 10% zuiver water om de eerste laag aan te brengen.
Roer de producten enkele minuten mechanisch voor gebruik.

Er is geen limiet aan de potlife! Als u moet onderbreken of wat verf over hebt na het aanbrengen, sluit u gewoon het deksel en bewaart u het blik op een geschikte plaats voor een volgende gelegenheid.

Applicatie

Breng de eerste laag RD-Monofloor PU aan. Aarzel niet om veel aan te brengen, vooral als het oppervlak poreus is.
De hechting van verse verf is niet optimaal, het neemt toe met de tijd. Verwijder na het aanbrengen het afplakband onmiddellijk voordat de verf droogt. Wachten tot de verf droog is, kan ertoe leiden dat de verf tussen de tape en het oppervlak loslaat als u de tape verwijdert.

Breng opnieuw afplaktape aan langs de lijnen alvorens de tweede laag aan te brengen.

Drogen

RD-Monofloor PU droogt zeer snel, in slechts enkele uren, en zelfs sneller wanneer het bij goed weer buiten wordt aangebracht. Het geverfde oppervlak kan al na 12 uur weer worden gebruikt! Indien mogelijk, gebruik het de eerste dagen echter spaarzaam, omdat de coating daardoor resistenter wordt.

Uitvoeringsopties

Het is niet nodig om RD-Monofloor PU te coaten. In sommige industrieën kan het nuttig zijn een laag RD-Hydrograff HP Clear Glossy aan te brengen, die extra weerstand biedt tegen mogelijke chemische verontreinigingen.