Ons bedrijf

Dothée S.A. is een familiebedrijf dat zich sinds het begin van zijn oprichting heeft gespecialiseerd in de vervaardiging van industriële verven voor spoorwegen, bruggen en snelwegen.

Het bedrijf, dat in 2000 werd overgenomen door Dr. Philippe Rondou, specialiseerde zich meer in technische verven op waterbasis en is vandaag een zeer gespecialiseerd bedrijf geworden die meer dan 85% van zijn productie naar 5 continenten exporteert.

Het is onder het merk RD Coatings, een assortiment dat uitsluitend bestaat uit hoogwaardige producten in waterige fase, beter voor het milieu en veiliger voor de gebruikers, en dankzij een beleid van constante innovatie, dat het bedrijf een internationaal erkende speler is geworden in de verfindustrie.

R&D

Onderzoek en ontwikkeling vormen de kern van ons bedrijf. We hebben een team dat zich toelegt op het vinden van innovatieve en efficiënte oplossingen, waardoor we kunnen reageren zowel op de meest voorkomende als op de meest complexe verzoeken.

Krachtige tools

Flexibiliteit staat bij ons centraal. Of het nu gaat om enkele kilo's of meerdere tonnen, dankzij moderne productietools staan onze productie- en logistieke afdelingen paraat om zeer snel op uw wensen te reageren.

Klantendienst

Een zeer toegankelijk team, beschikbaar en tot uw beschikking om u te begeleiden en te adviseren over de beste oplossingen. Technische ondersteuning die u ter plaatse bijstaat en de link legt met research & development om tot de best passende oplossing te komen.

Onze geschiedenis

1946

Ons verhaal begint in 1946 aan de oevers van de Maas in Jambes, wanneer de familie Dothée besluit de productie van industriële verven te starten die nodig zijn voor de wederopbouw van de tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoeste infrastructuur.
Al meer dan vijftig jaar is de Dothée-fabriek een bevoorrechte leverancier van grote aannemers zoals spoorwegen, het ministerie van Openbare Werken, infrastructuur, enz.
Dothée was aanvankelijk voornamelijk gespecialiseerd in roestwerende verven, wegmarkeringen en vloerbedekking voor sportvelden.

 

2000

In 2000 werd een nieuwe pagina omgeslagen met de overname van het bedrijf door Dr Philippe Rondou, een specialist in industriële verven en in het bijzonder die in watergedragen coatings.

2004

Onder impuls van Dr. Rondou werd in 2004 een nieuwe fabriek gebouwd in Assesse. Deze is uitgerust met moderne productietools waarbij de R&D-capaciteiten worden vergroot en een echte internationale expansie van het bedrijf wordt opgestart.

 

RD COATINGS

Voortbouwend op het specialiseren in watergedragen industriële coatings, werd het productgamma van RD Coatings gecreëerd om technische oplossingen aan te bieden, uitsluitend op waterbasis, voor het conserveren en het onderhoud van industriële, commerciële en residentiële gebouwen, infrastructuur en machines.

2020

In februari 2020 was het een gelegenheid om met bijna al onze internationale partners de 20ste verjaardag van de overname van het bedrijf door Dr. Philippe Rondou en de creatie van het merk RD Coatings te vieren.

Onze waarden

Flexibiliteit & ondersteuning

In de continuïteit van onze familiebedrijfsgeest, en omdat we weten wat het betekent om ter plaatse te werken, geconfronteerd te worden met de grillen en de vele facetten van een project, zijn we er trots op onze partners maximale ondersteuning te kunnen bieden. Het hele bedrijf staat achter onze klanten: productie - onderzoek en ontwikkeling - verkoopafdeling - technische afdeling.

Prestaties & kwaliteit

Onze uitdaging is om u de beste kwaliteit tegen de beste prijs te bieden. Hoge techniciteit, continue R&D, innovatieve grondstoffen en formuleringen van de nieuwste generatie. Onze producten zijn gemaakt om lang mee te gaan en uw goederen lang te bewaren.

Ecologische verantwoordelijkheid

We concentreren os volledig op het ontwikkelen van producten die gunstiger zijn voor ons milieu. We zijn ervan overtuigd dat de watergebaseerde technologie van RD Coatings kan concurreren met coatings op basis van oplosmiddelen, en we bewijzen het! Door producten op oplosmiddelbasis te vervangen door onze technologie, helpt u de CO2-uitstoot en alle bijbehorende risico's te verminderen.

"Brussels Airport gebruikt regelmatig en met succes beschermende en waterdichting coatings van RD Coatings"

WAT DOEN WE

RD COATINGS is het technische productassortiment van verffabrikant Dothée S.A., uitsluitend bestaande uit hoogwaardige coatings op waterbasis voor ANTI-CORROSIE, BETONBESCHERMING en WATERDICHTING.

RD COATINGS heeft een internationale reputatie opgebouwd voor geavanceerde beschermende coatings op waterbasis die hun superieure prestaties hebben bewezen op verschillende projecten over de hele wereld. De productlijn bestaat uit hoogwaardige coatings die zijn ontwikkeld om technische constructies, apparatuur, commerciële en industriële faciliteiten en de gebouwschil te beschermen.

Het DNA van RD COATINGS is om producten met een hoge toegevoegde waarde aan te bieden voor een reeks belanghebbenden:

  • - Een uitgebreide productlijn,
  • - Meestal ééncomponentige producten,
  • - Eenvoudige applicatiemethoden en beperkte uitvaltijd,
  • - Zeer hoge prestaties en duurzaamheid,
  • - Geen oplosmiddelen, minder gevaren en beter voor ons milieu.

Hoge mate van specialisatie

Voortdurende investeringen in R&D en onze regelmatige deelname aan onderzoeksprojecten buiten het bedrijf maken onze producten heel bijzonder. Meer dan 80% van onze productie wordt geëxporteerd over de hele wereld, zoals Japan, Verenigde Staten, Denemarken, Nederland, Zuid-Afrika, Polen.

Referenties over de hele wereld

Wolkenkrabbers in New York, bruggen in Denemarken, fabrieken in Japan, een afvalwaterzuiveringsinstallatie in Bulgarije, reservoirs in België. Onze coatings zijn ontwikkeld om toegepast te worden op diverse projecten en in verschillende omgevingen en klimaten!

100% waterverdunbare producten

Een compleet assortiment verven op waterbasis. Onze producten kunnen vaak verven op oplosmiddelbasis vervangen, waardoor onze klanten niet alleen de mogelijkheid hebben om milieuvriendelijkere producten, maar ook eenvoudigere en veiligere systemen te gebruiken!

Hoge efficiëntie en superieure productiviteit

Een productassortiment dat voornamelijk bestaat uit ééncomponentige en 100% watergedragen coatings zorgt voor eenvoudiger, sneller en competitiever projectbeheer. De hoge prestatiekenmerken van onze producten, gecombineerd met deze voordelen, zorgen voor een hogere productiviteit en dus concurrentievermogen van onze klanten.

Een lokale voetafdruk

Ons bedrijf is zeer lokaal aanwezig en veel inwoners van Namen en zijn regio vertrouwen op Dothée-verven om hun eigendom te renoveren en te onderhouden.

Onder ons merk Paint & Co produceren we ook hoogwaardige decoratieve verven voor woningen en bedrijven. Deze verven zijn verkrijgbaar in onze factory outlet in Erpent.

 

We steunen ook de sport en het lokale erfgoed door verbonden te zijn met het Hockey Namur, een dynamisch en veelbelovend veldhockeyteam op nationaal niveau, en de vrijwilligersvereniging van Chemin de Fer du Bocq, die dankzij onze verven één van de meest pittoreske historische spoorlijnen in België is!